Diverse udstyr

Småting, der er rare at have, til brug for pasningen af akvariet.

  • Fangstnet: Et fangstnet er godt at have, i tilfælde af, at en syg fisk skal fanges eller døde fisk tages op.
  • Termometer: Et termometer er næsten uundværligt at have, for at holde øje med vandtemperaturen. De fås i flere udgaver, som f.eks. den gammeldags type til montering inden i akvariet, et til at påklæbe ydersiden af glasset, samt et elektronisk termometer, hvor en føler er placeret inde i akvariet, men displayet udenpå.
  • Akvarieslange: Til vandskift er det rart med minimum 2-3 meter akvarieslange, til udsugning af vand. Det letter arbejdet betydeligt.
  • Algemagnet: Uanset hvor god balance der er i dit akvarie, kan det ikke undgås at der sætter sig lidt algevækst på indersiden af glasset. Dette skrabes let væk med en algemagnet.
  • Luftpumpe: En gammeldags membranpumpe, der pumper luft i akvariet kan være god at have, idet iltningen fremmer den biologiske proces. Samtidig kan en jævn strøm af fine luftbobler, der stiger fra bunden til overfladen, tage sig utroligt smukt ud, hvis det placeres rigtigt. At iltning af vandet er nødvendigt for fiskenes trivsel er en myte, med mindre der spares på vandskiftene og planterne. Er det tilfældet, kan det være en god idé med en luftpumpe som supplement.

fangstnet

Navigation