Fuglebure

Et fuglebur bør i høj grad tage hensyn til fuglenes behov først og fremmest, og til ejerens æstestiske behov sekundært. Da fugle ofte er meget bevægelsesglade bør buret være af en betragtelig størrelse, selv om fuglene får adgang til en daglig flyvetur udenfor buret. For de meget flyveglade arter (finker, kanarier, astrild, amadiner) bør buret være dobbelt så langt som det er højt. Dog ikke mindre end 60 cm i længden og 40 cm i højden.

For undulater og dværgpapegøjer, der holder af at klatre, bør buret være mindst lige så højt som det er lang målene bør som minimum være 50 cm i længden og 50 cm i højden.

Nymfeparakitter og amazonpapegøjer bør have et bur der er højere end det er langt og bør være minimum 75 cm langt og 100 cm højt.

Fælles for alle fuglearter er, at du bør være opmærksom på tremmebredden i buret. Er der for langt mellem tremmerne, risikerer fuglene at sidde fast med hovedet mellem tremmerne. Et andet aspekt du bør være opmærksom på, er tykkelsen af tremmerne. Dværgpapegøjer, parakitter og større papegøjer har alle et kraftigt næb der hurtigt kan gøre kål på tynde tremmer beregnet til holde af f.eks. zebrafinker.

I Søhesten fører vi en lang række forskellige bure, der enten kan hænges i en krog, stilles frit på et bord, eller som er påmonteret ben. Vores bure til de forskellige fuglearter findes i mange forskellige farver, størrelser og udformninger, og du opfordres derfor til at komme ind og se hvad vi kan tilbyde dig. Har du et specielt ønske, kan vi fremskaffe et særdeles bredt udvalg, alt efter behov.

Er du i tvivl om hvilke af vores bure der passer til dit fuglehold, står vores personale selvfølgelig gerne til disposition, så I i fællesskab kan nå frem til en god løsning der tilgodeser dine såvel som fuglenes ønsker og behov.

Navigation