Fuglefoder

Ligesom til alle andre dyr, er det vigtigt at fuglen for et næringsrigt og varierende grundfoder, for at holde sygdomme bort.

Da ikke alle fuglearter har brug for samme bestanddele i foderet, bør der tages hensyn til dette i valg af foder, for at undgå mangelsygdomme.

Grundfoder til fugle

I Søhesten forhandler vi et solidt grundfoder til de fleste fuglearter, sammensat af de bedste råvarer. Vi fører således følgende blandinger:

  • Trope blanding til finker, amadiner, astrild og vævere
  • Undulatblanding til undulater
  • Kanarieblandinge til kanariefugle
  • Parakitblanding til parakitter og dværgpapegøjer
  • Papegøjeblanding til amazonpapegøjer, ara papegøjer, grå jaco, kakaduer og andre store papegøjearter.

vitakraft-fuglefoder

Herudover bør fuglene have et supplerende tilskud af grønt og frugt, alt efter hvilken fugleart der er tale om. Inden du giver din fugl et tilskud af denne type, bør du imidlertid først rådføre dig med faglitteraturen eller spørge en af vores personale til råds, hvis du er i tvivl om, hvad din fugl kan tåle at spise.

Andre fugleblandinger

Ud over vores egne blandinger fører vi også fugleblandinger fra Vitakraft, der ligeledes er sammensat efter nøje afstemninger af fuglenes behov. Vitakraft har yderligere produceret en lang række godbidder i form af korn- og frøstænger, der falder i fuglenes smag, og som samtidig lever helt op til de fodringskrav fuglene stiller. I Søhesten er udvalget af disse stænger meget bredt, så kom ind og prøv dig frem og se hvilken type din fugl bedst kan lide.

En meget vigtig forholdsregel at gøre sig i forbindelse med fodring af fugle er, at foderet aldrig må være vådt. Sker dette skal det udskiftes. Dog må du gerne give dine fugle et kosttilskud i form af spiret frø, der gøres ved at fugte noget frø på en plade af vat, og stille den i vindueskarmen.

vitakraft-fuglefoder-kracker

Navigation