Gnaverfoder

Fodring af forskellige gnaverarter

Ligesåvel som vi har brug for en varieret og alsidig kost, har også gnavere brug for ganske specifikke bestanddele i deres kost.

Gnaverfoder

I Søhesten fører vi vores egne højkvalitets kornblandinger, specifikt tilpasset de forskellige gnaverarter. Poserne kan købes i størrelserne 0,8-1 kg, 3,5-5 kg og 20-25 kg afhængig af foderart.

Søhestens egen foderblanding fås i følgende varianter:

  • Foder til marsvin
  • Foder til kanin – kaniner
  • Foder til hamster – hamstere, ørkenrotter og deguer
  • Foder til Chinchilla
  • Foder til jordegern
  • Foder – Kaninpiller

Det der især kendetegner vores egne blandinger er, at de enkelte bestandelenes andele af den samlede fodermængde, er i overensstemmelse med dyrens behov. I modsætning til mange andre kornblandinger, er det således sjældent at dyrene sorteret i blandingen og de efterlader sjældent større mængde uspist foder tilbage.

vitakraft-gnaverfoder

Skulle dine dyr mod forventning ikke bryde sig om vores foderblandinger, kan vi også tilbyde et godt kvalitetsfoder fra Vitakraft, hvor bestanddelene varierer en anelse fra vores egne blandinger.

Udover foder – kornblandinger

Ud over de traditionelle kornblandinger, bør alle gnavere også have adgang til friskt hø, der bruges som et maveregulerende middel. For at undgå at dyrene lægger sig i det, og besørger i det, kan du tage en del af høet og placere det i en høhæk, som dyrene ikke kan kravle op i.

Den type hø vi fører i Søhesten er varme- og UV-behandlet, hvilket sikrer at dine dyr altid har adgang til hø der ikke er angrebet af svampe, eller hårsækmider. Ubehandlet hø indeholder ofte hårsækmider, hvilket klør på dyrene og fører til store hårtab. Selv om miderne kan behandles og dræbes, kommer de blot igen, såfremt høet ikke er UV- og varmebehandlet. Ligeledes vil ubehandlet hø kunne være angrebet af svampesporer, der kan være direkte giftige for dyrene. I Søhesten garanterer vi således for kvaliteten på vores hø, til gavn for dig og dine dyr.

kanin-hø-halm

Istedet for hø, vælger nogle at give gnaverne halm som supplerende foder. Selv om dyrene spiser det, kan de have vanskeligher forbundet med fordøjelsen heraf, og halm bør derfor undgås til gnavere. Dog kan halm bruges til at supplere dyrene med gode skjulesteder, men der bør altid være adgang til friskt hø, så dyrene selv kan vælge hvilken stråtype de ønsker. For halm gælder imidlertid de samme forhold som med hø. Det bør varme- og UV-behandles for at undgå angreb af hårsækmider og svampe.

Navigation