Hamster

Hamster er blandt de foretrukne

En hamster har i mange år været blandt de foretrukne gnaverarter til børnefamilier. Ikke mindst fordi den kan blive særdeles tillidsfuld og nyder at blive håndteret og kælet med (under forudsætning af at det foregår med en kærlig hånd, da der jo er tale om et lille dyr). Samtidig er det en af de gnaverarter der kan underholde ejeren i timesvis, med sin legesyge adfærd, hvor den kan bruge lang tid på at løbe rundt i et “løbehjul” eller kravle rundt i en labyrint i buret.

Det er et lille dyr især Sibiriske dværghamster

Selv om hamsteren umiddelbart forekommer som værende det optimale valg til børn, må man være opmærksom på, at der er tale om et lille dyr (hvilket især er tilfældet med den Siberiske dværghamster) og at den derfor hurtigt kan lide overlast hvis ikke den håndteres med ømhed.

Altså er hamster ikke et dyr der egner sig til de helt mindste børn. Generelt set bør man nok vælge at vente med at give sit barn et kæledyr, indtil barnet har lært at være kærlig overfor dyrene og ae dem frem for at klappe dem. Dels vil dyret ikke lide overlast og dels vil risikoen for at dyret bider fra sig være væsentligt mindre, når barnet har lært at håndtere dyret rigtigt.

Et andet aspekt der skal tages i overvejelse ved hamsteren er, at der jo er tale om et natdyr. Selv om man kan opleve dem lege rundt i buret i dagtimerne, vil de dog være klart mest aktive om natten, og kan således let spolere nattesøvnen for barnet, såfremt hamsteren skal stå inde på børneværelset.

Guldhamster

Guldhamsteren er vel nok den mest kendte hamsterart og også den der egner sig bedst til børn, som følge af dens rolige og tillidsfulde natur. Den er mindre end marsvinet, men noget større end den siberiske dværghamster. Alene størrelsen gør den mere velegnet til håndtering i børnehænder, end den siberiske dværghamster, der let kan føle sig klemt inde og truet på livet.

guldhamster

Navigation