Havedamsartikler

I løbet af 1990’erne er vand i haven blevet mere og mere almindeligt i danske haver. Hvor man før i tiden næsten udelukkende fandt havebassiner i større haveanlæg, findes de i dag i næsten enhver størrelse have, uanset form og type. Og hvad er da også mere beroligende end lyden af rindende vand i haven.

Samtidig giver havebassinet mulighed for at holde en række smukke blomster og fisk, der kun lader sig holde i udendørs vandmiljøer.

I menuen til venstre kan du læse mere om Søhestens råd i forbindelse med anlæg af havebassin, valg af fiskearter, generel pasning/pleje af havebassin – havebassinet, samt diverse råd omkring ofte oplevede problemer i forbindelse med havedammen.

At komme igang – at starte op med havebassin

I Søhesten kan vi hjælpe dig med gode råd til pleje af havebassinet, ligefra planlægningen til valg af fisk, fodring, vandpleje og algebekæmpelse.

Et havebassin er et levende biologisk miljø, der hurtigt går til, hvis ikke det passes jævnligt, og planlægges omhyggeligt. På disse sider kan du læse mere om Søhestens råd i forbindelse med anlæg af havebassin, valg af fiskearter, generel pasning/pleje af bassinet, samt diverse råd omkring ofte oplevede problemer i forbindelse med havedammen.

Søhesten er en dyrehandel med alt til dit havebassin.

Du kan læse mere om havebassiner og fisk under Havebassinudstyr – tilbehør.

Ny havedam

Fiskearter i havedammen

Guldfisk

Koikarper

Shubunkin

Guldemder

Stør

Slørhaler

Fodring af havedamsfisk

Pasning af havedam

Navigation