Hundehvalpe

hundehvalpe

Inden du anskaffer hundehvalp

At købe hundhvalp er noget der kræver en hel del overvejelse. For det første må man overveje om man overhovedet har tid til at passe den og opfylde de behov en hundenhvalp nu engang har til motion, fodring, pelspleje, mental stimulation etc. etc. Især motionsmængden, den mentale stimulation og pelsplejen afhænger af den enkelte hunderace. En border collie stiller f.eks. væsentligt større krav til udfordringer, end en chow chow. Omvendt har chow chowen måske et større behov for at få ordnet pelsen.

Hvad er vigtigt og overveje

Det er således vigtigt, for det første at overveje om man er villig til at bruge den tid på hundenhvalpen, som den kræver. Dernæst må man overveje, hvilken hunderacer der passer bedst til eget temperament.

  • Dyrker du meget motion og nyder at løbe en tur, vil en Siberian Husky nyde at tage med dig.
  • Går du på jagt, og elsker at have hunden med, vil en Golden Retriever måske være at foretrække, ligesom denne vil egne sig fortrinligt til børnefamilien, hvor børnene elsker at lege med hunden.
  • Stiller du store krav til hundens opdragelse og skal den kunne lystre hver eneste kommando du giver den, vil en schæfer måske være den der passer godt til dig.
  • Er du omvendt typen der synes hunden skal være i besiddelse af en god portion naturlige instinkter, fremfor at kunne sidde på kommando eller gå pænt ved din side, vil du måske kunne trives sammen med en Samojede eller den lidt sjældnere Eurasier.

Mulighederne er mange, og forskellige behov kan opfyldes på mange måder. Vil du have en børnevenlig hund, der lystrer alle dine kommandoer, men som stiller få krav til pelspleje, er en Labrador måske mere velegnet end en Golden Retriever.

Overvejelserne er således mange, men kun du kan vurdere om en bestemt hunderace vil kunne passe ind i din familie.

Har du imidlertid besluttet dig, og udvalgt en dig din hundehvalp, er der visse forberedelser der skal gøres, inden hundehvalpen kommer hjem. Disse forberedelser kan Søhesten hjælpe med.

Basis – grundudstyr til hund – hundehvalpe

Læs mere om: Hundekurv – hundekurve

Som udgangspunkt anbefaler vi i Søhesten, at du vælger et almindeligt hundehalsbånd i læder eller nylon til din hundehvalp.

Læs mere om: Hundehalsbånd

Hvad angår valg af hundesnor, er dette i høj grad en smagssag.

Læs mere om: Hundesnor

Hvilken madskål og vandskål der vælges er helt og holdent en smagssag.

Læs mere om: Madskål – vandskål.

For at vænne hvalpen til at blive børstet, er den en god ide at investere i nogle gode børster.

Læse mere under Pelspleje.

Hvalpe er fra naturens side meget glade for at lege og bide i ting, hvilket træner de små skarpe tænder.

Læs mere om: Legetøj til hunden

Under træningen af den lille hundehvalp, er en håndfuld godbidder uundværlige som belønning, når den har gjort noget rigtigt.

Læs mere om: Hundeslik – godbidder

Navigation