Hundehalsbånd / Hundesnor

Som udgangspunkt anbefaler vi i Søhesten, at du vælger et almindeligt hundehalsbånd i læder eller nylon til din hundehvalp. Denne type er forholdsvis billig, og behagelig at have på for hunden. Viser det sig senere, at der er behov for at have mere styr på hunden under gåturen, er det tids nok at investere i et såkaldt kvælerhalsbånd, når hvalpen vokser ud af det almindelige halsbånd.

dogs-hundeseler

Begrebet “kvælerhalsbånd” er en betegnelse mange ikke bryder sig om, idet de ikke kan lide tanken om at “kvæle” hunden, hvilket jo er helt forståeligt. Man skal imidlertid gøre sig klart, at et kvælerhalsbånd ofte er både sundere og mere behageligt at have på for hunden, end et almindeligt halsbånd. Grunden herfor er, at en hund der trækker meget, vil hænge fremefter i halsbåndet, og ved et almindeligt halsbånd får den hele trækket på luftrøret. Ved kvælerhalsbåndet fordeler trækket sig jævnt rundt om hele halsen, hvilket er mere behageligt for hunden. For ikke at sige bedre for luftrøret. Samtidig har man bedre styr på hunden, da trækket fordeler sig over et større område.

blandende-hundehalsbånd

comfort-hundeseler

Om du skal vælge et halsbånd af læder, nylon eller en kæde afhænger af pelstypen. Korthårede hunde er taknemmelige, idet de kan bruge alle typer, men er der tale om en langhåret race, vil en kæde ofte “knække” hårene, og de vil derfor konstant være korte omkring halsen. Et halsbånd i læder vil derfor være at foretrække til langhårede racer.

læder-hundesnore

hundesnor2

Hvad angår valg af hundesnor, er dette i høj grad en smagssag. Nogle mennesker ønsker en kort snor, for at holde hunden tæt til sig og have stor kontrol over den, andre ønsker en længere snor, der giver mere bevægelsesfrihed.

hundeseler

I Søhesten har vi et bredt udvalg af begge typer, så kig ind i og se hvad vi kan tilbyde dig.

Navigation