Kanariefugle

Kanariefugle

Kanariefugle havde sin storhedstid tilbage i 1950’erne og 1960’erne, selv om der stadig er tale om en særdeles populær burfugl. Dette skyldes ikke mindst hannernes smukke fløjtesang.

At kanariefugle har mistes i popularitet skyldes vel egentligt at børn idag har større indflydelse på valg af fugle og selv ønsker at holde fugl. Da undulaten er en bedre “børne-fugl”, har denne vundet i popularitet, på bekostning af kanariefuglen.

Kanariefugle lever i naturen på de kanariske øer, madeira og acorerne. Vildformerne er imidlertid knap så farvestrålende som de fremavlede varianter der findes i fangenskab idag.

Selv om kanariefugle er vanskeligere at få håndtamme end undulater, kan det dog lade sig gøre med lidt tålmodighed.

En kanariefuglen bliver 12-13 cm og buret bør være af en størrelse der gør det muligt for fuglene at hoppe livligt rundt. Et bur på 50 cm i længden er minimum for kanariefugle, og fuglene bør under alle omstændigheder have mulighed for en daglig flyvetur udenfor buret. Kanariefugle er hårdføre og kan let anbefales begynderen. De bør holdes parvist da de ellers hurtigt kommer til at føle sig ensomme. Under alle omstændigheder forstærkes hannens lyst til sang klart af en huns tilstedeværelse i buret.

kanariefugl

Kanariefugle yngler villigt og har du først fundet et par, forsynet dem med en redekasse og noget redemateriale, vil du ofte opleve at de hurtigt går i gang med parringen.

Navigation