Kattebørste

Katte har godt af at blive børstet

Alle katte bør børstes med jævne mellemrum. En almindelig dansk huskat fælder ofte temmelig meget, og bør derfor børstes en gang ugentligt. En børste med gummitænder er velegnet til dette formål, da den nærmest “suger” de små hår til sig.

Langhårskatte derimode, bør ikke børstes med en gummibørste, da den vil “nive og nappe” de lange hår til sig, hvilket kan være ganske smertefuldt. Langhårskatte bør derfor børstes med en karte eller en kam med rulletænder, der skånsomt trækker den løse underuld til sig. Dækhårende børstes efterfølgende med en børste af svinehår. Npgle katte har tendens til at få ganske mange filterkager i pelsen, hvilke ofte kan redes ud med en stålkam. Er de imidlertid blevet så tætte at dette er umuligt uden at det er til stor gene for katten, bør du klippe et par snit ind i klumpen, og gradvist forsøge at rede den ud med karten.

Du bør klart overveje at investere i børster allerede i samme øjeblik du anskaffer killingen, idet den skal vænnes til at blive børstet fra starten.

kattebørste

Katte der ikke er blevet vænnet til børsten fra killing, kan finde oplevelsen ubehagelig, og vil gøre alt for at slippe.

Navigation