Kattegrus

Forskellige typer af kattegrus – kattesand

Der findes idag utallige varianter af kattesand og kattegrus på markedet, hvoraf nogle er bedre til at absorbere urin og lugtgener end andre. Der findes f.eks. de helt almindelige, som har været kendt i mange, mange år, hvor man blot fylder bakken om med kattegrus, der sidenhen skiftes efter behov. Typisk en gang i ugen. Denne type grus har imidlertid de ulemper, at de er dårlige til at absorbere lugtgener, ligesom katten ikke bryder sig om at besørge i en fyldt kattebakke. Man risikerer derfor at de vælger et andet sted at besørge, hvis bakken lugter for meget. F.eks. i potteplanten.

Der findes dog andre løsninger på markedet idag, som er væsentligt bedre. I Søhesten fører vi flere typer af kattesand, der effektivt suger urin til sig, så det samles i en lille klump. Urinklumpen samt afføring kan efterfølgende skovles op og smides ud. Derved sørger du effektivt for at holde kattebakken ren til alle tider, ligesom lugtgener reduceres betragteligt. Blot er det vigtigt altid at sørge for at sandlaget er minimum 5 centimeter tykt, da man derved undgår at urin trænger ned igennem og samler sig på bunden af kattebakken. Sker dette omdannes urinen til ammoniak med tiden, hvilket lugter rædsomt. Kattesand der klumper fås fra flere fabrikanter, hvoraf Ever-Clean vel nok er den der klumper bedst.

everclean-grus

Den er imidlertid også lidt dyrere i anskaffelse, men da den holder længere i brug, kan det mere eller mindre komme ud på et. Ever-Clean fås i flere varianter.

kat

Du kan bl.a. få en variant der indeholder duftstoffer der indkapsler den sidste rest lugtgener. Du kan få en type der klumper ekstra kraftift, hvis din kat har tendens til at trampe meget rundt i kattebakken, og ødelægge klumperne. Herudover kan du få en type mere større spredning, hvilket egner sig specielt til langhårskatte, der ellers kan have “sandrester” sidende i pelsen efterfølgende.

Kattegrus kan ligeledes fås i en type der klumper, og om du vælger sand eller grus afhænger alene om din kat “trækker” meget sand med ud på gulvet eller ej. Er dette tilfældet, bør du nok vælge grus.

 

Navigation