Kattelopper – tæger

Lopper – tæger – flåd – skovflåd

Når man har kat er lopper og tæger/flåter noget af det der automatisk følger med, og vil man undgå disse små plagedyr, er det nødvendigt med en løbende forebyggende behandling.

Forebyggende behandling af lopper kan ske med flere forskellige præparater, hvoraf vi i.

Søhesten har valgt at føre to mærker, som vi føler er de bedst virkende: Advantage Vet samt Frontline.

kattelopper

Til brug i forårs- og sommerperioden når lopperne, og især tægerne/flåterne, trives i rigt omfang, anbefaler vi at bruge det præparat der hedder Frontline. Frontline fås i sprayform der sprayes ud over kattens pels og masseres godt ind, og den fås i pipette til påføring i nakken. Grunden til at vi anbefaler Frontline i denne periode er, at den har en forebyggende effekt overfor tæger og flåter, og risikoen for at en tæge eller flåt bider sig fast på katten minimeres markant.

I efterårs- og vinterperioderne anbefaler vi Advantage Vet frem for Frontline, idet den er en anelse billigere og lidt mere skånsom overfor katten ved længere tids brug, end Frontline er. Til gengæld virker den ikke effektivt overfor tæger og flåter, hvorfor den ikke er så velegnet i forårs- og sommerperioden. Advantage fås kun i pipetter der påføres i nakkeregionen.

Begge præparater virker ved at trænge ned i hundens talgkirtler, hvorefter de i løbet af 24 timer har fordelt sig over hele kroppen. Der er altså ikke tale om et giftstof der trænger ind i blodbanerne, hvilket gør det særdeles skånsomt ved længere tids brug. Samtidig opnår man den effekt, at tæger, flåter og lopper undlader at bide.

Nedenstående ses doseringsvejledningen for begge præparater.

Advantage Vet – loppemiddel for katte

Pipetterne fås i forskellige størrelser, afhængig af kattens vægt. Derfor er det vigtigt at kende kattens vægt, inden du køber loppemidlet, da du ellers ikke opnår den fulde effekt.

  • Vægtklasserne inddeles som følger:
  • Under 4 kg.
  • Over 4 kg.

Frontline – loppemidle til katte

Pipetterne fås kun i én størrelse til katte. For katte under 3 kg., samt killinger under 12 uger, anbefales det at bruge Frontline i sprayform, idet den er mere skånsom og lettere at dosere.

For at opnå fuld effekt bør der behandles hver 6. uge mod lopper, og hver 4. uge hvis den skal virke effektivt mod tæger og flåter.

Beskyttelse imod kattelopper

For at opnå fuld beskyttelse, bør behandlingen gentages hver 4. uge.

Har du imidlertid konstateret, at der er kattelopper i hjemmet, er det ikke nok at behandle med ovennævnte præparater.

I så tilfælde må der sprøjtes med Pre-Lop direkte på katten, for at dræbe æg og larver. Samtidig er det nødvendigt at sprøjte hele huset med Absolut D!, for at dræbe alle levende lopper.

Kun ved at kombinere de to produkter kan samtlige lopper udryddes i huset. Herefter må en forebyggende behandling af katten påbegyndes, med enten Frontline eller Advantage Vet.

Uanset om katten behandles med Frontline eller ej, kan det ikke undgås at der i ny og næ er en tæge eller en flåt der bider sig fast i kattens hud. Sker dette kan du hos Søhesten købe en flåttang, der effektivt fjerner flåterne og tægerne.

Navigation