Marsvin

Marsvin egner sig til børnefamilier – rolig og tålmodig

Marsvin er ligeledes en gnaver der egner sig fortrinligt til børnefamilien. Den er rolig og som regel meget tålmodig, selv om den ligeså vel som alle andre gnaverarter, kan finde på at bide, såfremt den føler sig plaget eller generet. Den nyder dog at blive kælet for, såfremt den vænnes til det fra lille.

En af de mere charmerende egenskaber ved marsvinet, i modsætning til bl.a. kaninen er, at den “snakker”. Med sine karakteristike små lyde giver den gerne udtryk for sit velbehag, ligesom man på det nærmeste kan føre en mindre samtale med dyret.

marsvin2

Mere indendørs dyr – end et udendørs dyr

Marsvinet egner sig imidlertid kun i meget begrænset omfang, til at holdes udenfor, og dette bør kun gøres i sommerperioden. Marsvinet er særligt følsomt overfor træk, og uanset om marsvinet holdes inde eller ude, bør man give reduktion af træk en afgørende betydning for placeringen af buret. En gulvplacering er som oftest en meget uhensigtsmæssig løsning, ligeså vel som en placering i nærheden af et vindue er det..

Glathåret – langhåret samt roset og Rex

I Søhesten har vi marsvin af den almindelige glathårede type, den langhårede type såvel som roset marsvin og Rex marsvin. I modsætning til kaninerne er der dog ikke forskel i dyrenes adfærd, men alene i pelsens længde.

Navigation