Nymfeparakitter

Nymfeparakitter betragtes af mange som en mellemting mellem dværgpapegøjer og amazonpapegøjer, selv de ikke er i familie med nogle af dem. De er imidlertid lette at få tamme, kan lære at snakke, men er mindre en amazon papegøjer og større end dværgpapegøjer.

En nymfeparakit bliver cirka 30-34 centimeter og en nymfeparakit leve helt op til 20 år under gunstige forhold.

Da der er tale om en relativt stor fugl bør bør buret være mindst 60 cm bredt og 75 cm højt. Under alle omstændigheder bør der være mulighed for at fuglene kan klatre rundt i frugtgrene eller lignende, enten i eller udenfor buret. De er ikke ligeså flyveglade som de mindre fuglearter beskrevet ovenfor, men de vil alligevel nyde en god flyvetur udenfor buret hver dag.

Nymfeparakitter lever i store flokke i Australien og er således en social fugl der nyder social omgang. Er det ikke muligt for dig at snakke med den mindst en halv time hver dag, bør du overveje om ikke du har plads til to nymfeparakitter.

Selv om nymfeparakitter let bliver tamme, kan de ikke anbefales til børn, idet de har et kraftigt næb, der kan bide særdeles hårdt. Oftest vil de ikke bide, men har de blot én gang oplevet at blive forskrækket over børnenes håndtering af den, vil de ofte bide fra sig hver gang børnene stikker fingrene hen til den. Nymfeparakitter egner sig således bedre til børn over 13 år, der har lært at tage ansvar for dyr, og håndtere dem forsigtigt.

 

parakit

Navigation