Problemer

Problemer med hunden?

Uanset hvor meget man forsøger at opdrage sin hund, enten via decideret hundetræning, eller ved almindelig opdragelse i eget hjem, vil der altid kunne opstå problemer af den ene eller den anden art. Selv om man selvfølgelig godt kan risikere at anskaffe en hund der har en mental brist, hører dette absolut til sjældenhederne. Langt de fleste adfærdsproblemer skyldes ejeren. Man bør derfor så tidligt som muligt søge at præge hvalpen på bedst mulig vis.

I det følgende kan du læse mere om typiske adfærdsproblemer, samt løsningsforslag fra Søhesten.

hund-leger

Min hund kan ikke være alene hjemme!

Mange hundeejere oplever at hunden ikke kan være alene hjemme. I så tilfælde reagerer nogle hunde ved at gø uhæmmet hele dagen. Andre bider i alt hvad de kommer i nærheden af og atter andre begynder at tisse rundt omkring i huset. Fænomenet er alment kendt og skyldes oftest ren og skær kedsomhed. Mange hunde efterlades alene hjemme i 8-10 timer hver dag, hvilket i princippet er 2-4 timer for længe. Undersøgelser med skjult kamera har vist, at hunde som regel først påbegynder denne destruktive adfærd efter 6 timer. Da de fleste imidlertid er på arbejde, og ikke kan komme hjem tidligere, må man søge andre løsninger.

Èn løsning er således at give hunden noget legetøj der stiller krav til dens tankeaktivitet. Et sådanne stykke legetøj er en aktivitetsterning/kugle, der kan fyldes med en portion af dens daglige hundefoder. Ved at dreje terningen rundt og skubbe den rundt i huset, vil der i ny og næ falde et stykke tørfoder ud til hunden, som belønning for dens indsats. Hvis hunden fodres i denne terning, frem for i dens skål, vil det stille krav til dens kreative evner, hvilket trætter den i langt højere grad end en lang gåtur.

Aktivitetsterningen har således løst mange problemer for hunde der ikke kan være alene hjemme.

hundelegetøj

Min hund spiser så hurtigt at den er ved at kløjs i maden!

Dette er et problem flere hundeejere oplever. Nogle racer er værre end andre til at kaste sig grådigt over maden, og uanset hvor meget de kløjs i det, lærer de tilsyneladende aldrig at tage den med ro. Typiske racer der grådigt kaster sig over enhver madskål er Golden Retriever, Labrador og Cocker Spaniel, men andre racer er selvfølgelig også repræsenteret.

Da det erfaringsmæssigt er vanskeligt at forhindre hunden i at gå grådigt til værks, kan man søge at afhjælpe problemet, i stedet for at løse. Ved at købe et stativ til madskålen – vandskålen, så maden kommer op i hundens højde, rettes spiserøret ud i vandret stilling, hvilket reducerer mulighederne for at kløjs i maden.

I Søhesten fører vi flere forskellige typer af denne slags stativer, med og uden mad- og vandskål. Kig ind og se hvad der dækker lige netop din hunds behov.

mad-vand-stativ

Min hund trækker voldsomt når vi går tur!

Nogle hunde har en tendens til at trække voldsomt når man går tur med dem, og uanset om man er et stort, stærkt mandfolk på 120 kg. eller en lille spinkel dame på 50 kg., er det ubehageligt når hunden trækker rundt fra højre til venstre og i alle retninger. Der er flere løsninger til dette problem. Ved at udskifte halsbåndet med en sele, fordeles trækket over hele kroppen på hunden, og den er lettere at styre.

En anden mulighed er, at købe en såkaldt Halti sele, der sættes rundt om hundens “mule”. Snoren fastgøres efterfølgende i en ring i denne sele, hvorefter hundens hoved trækkes ude til siden når den trækker. Den får derved ikke meget ud af alle sine anstrengelser, og vil derfor gå pænere.

En tredje mulighed er en sele, der giver et træk under “armhulerne”, hvilket er uvant for hunden. Denne metode er ligeledes ganske effektiv.

Hvis du er i tvivl om hvilken løsning der er bedst til dig, er vi selvfølgelig gerne behjælpelig med forslag.

gåtur

Min hund er altid sulten og er ved at blive for tyk!

Hvis hunden fodres med et foder hvor den ernæringsmæssige kvalitet er lav, vil den altid være sulten efter mere mad. Da der samtidig er for meget i, hvad hunden ikke har brug for, vil dette omsættes til fedt på hunden, mens andet vil passere lige igennem, og lande på græsplanen. Hunde der fodres med lavkvalitets foder skider simpelt hen mere! Da der er så meget i foderet, som hunden ikke omsætter til brugbar energi, vil den utvivlsomt blive tykkere, idet den er nødt til at spise mere, for at tilfredsstille energibehovet.

Løsningen er at skifte til et godt kvalitetsfoder, der dækker alle hundens behov. Herved undgås overvægt, samt et overforbrug af plastikposer i forbindelse med gåturen.

Selv om du fodrer med et kvalitetsfoder, kan det dog ikke undgås, at visse hunde alligevel spiser mere end de har brug for. I det tilfælde er det muligt at købe decideret diætfoder til overvægtige hunde.

tyk-hund

Min hund har fået eksem – hududslæt

Visse hunde har øget tendens til hududslæt, som følge af et foder med for højt proteinindhold. Selv om du fodrer med et kvalitetsfuldfoder, kan visse racer alligevel reagere voldsomt overfor proteinindholdet, og i så tilfælde kan du prøve at skifte til et foder, hvor hovedbestanddelen er lam og ris, istedet for kylling. Afhjælpes problemet ikke i løbet af et par uger, anbefales det at søge dyrlæge, da det kan være loppeallergi, fødevareallergi eller utallige andre årsager.

Min hund har fået nogle rifter der væsker og er en smule betændte

Hunde der har været oppe at slås kan let påføre sig selv nogle rifter. Nogle gange går der betændelse i dem, andre gange heler de uden problemer.

I Søhesten forhandler vi en medicinshampoo der decinficerer sådanne rifter, samtidig med at den tilfører pelsen noget af det naturlige fedtlag, der ellers udvaskes når hunden er i bad. Erstatter man ikke dette fedtlag, vil hundens pels miste sin selvrensningseffekt, ligesom der kan opstå tendens tør hud.

Når betændelsestilstanden forsvinder, kan du hjælpe helingsprocessen ved at smøre riften med decubal salve.

Navigation