Redekasse

Reder til fugle – redekasser til fugle

Redekasser er vel egentlig ikke strengt nødvendige i et almindeligt fuglehold, med mindre du gerne vil have dine fugle til at yngle. Ud over at fungere som redekasse, kan de fleste fugle imidlertid god lide at have et sted at trække sig tilbage til for natten, og i det tilfælde er redekasserne fortrinlige.

Du skal blot være opmærksom på, at giver du dine fugle en redekasse og supplerer den med et blødt materiale, vil mange fugle også finde på at bruge den til at lægge æg i. Så hvis du er fast besluttet på ikke at yngle med dine fugle, skal du ikke give dem en redekasse.

Redekasser til de små finker, kanarier, astrilder, vævere og amadiner er kendetegnet ved at de er fremstillet af et vævet materiale (ofte kokosfibre eller siv) og at de oftest placeres inde i buret. Redekasser til undulater, parakitter, dværgpapegøjer og større papegøjer er derimod kendetegnet ved at der oftest er tale om en trækasse der hænges op udenfor buret, med åbningen lige ud for en låge i buret. Derved tager den ikke plads op inde i buret.

 

 

 

redekasse

Navigation