Undulater

Undulater er vel nok den mest almindelige burfugle i Danmark, hvilket vel skyldes at den meget let bliver håndtam og knytter sig stærkt til den person der passer den. Undulater er således alle tiders begynderfugl, der egner sig fortrinligt til børn, såfremt deres håndtering af fuglen (og pasningen af den) foretages under opsyn af forældrende.

Undulater kommer oprindeligt fra Australien, hvor de lever et nomadeliv i store flokke. Der er således tale om sociale fugle der kræver en vis mængde social omgang hver dag. Har du ikke mulighed for dette, bør du overveje at holde mindst to fugle sammen (helst en han og en hun eller to hunner).

Undulater findes efterhånden i mange forskellige farver, selv om de fra naturens hånd kun fremkommer i grøn (og gullige mutationer). I fangenskab fås de imidlertid i flere forskellige farver som f.eks. gråblå, blå, grøn, grågrøn, lys grøn, gul, hvis, hvid/blå etc.

Ofte støder man på betegnelsen “engelske undulater”, hvilket blot vil sige en almindelig undulat der med tiden er blevet fremavlet til en størrelse af mindst 21,5 cm længde. Almindelige undulater er cirka 19 centimeter fra næb til halespids, og de engelske undulater er således lidt større. At de betegnes som værende engelsk skyldes alene, at det var englænderne der fremavlede de lidt større fugle. Ligesom de fleste andre fugle vil også undulater nyde en daglig flyvetur udenfor buret.

undulater2

Mange lader blot lemmen ind til buret stå åben, så fuglen frit kan flyve frem og tilbage, når man opholder sig i samme rum som den. Med tiden finder de som regel selv tilbage til buret, når de har fået nok af det “frie” liv. Men selv om undulater let bliver tamme, bør du alligevel passe på, at den ikke slipper ud i det fri, da det kan forvirre den så meget, at den flyver væk i panik over “den store verden” omkring den.

Navigation